Eiki Nestor kohtus keskfraktsiooniga

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor kohtub keskfraktsiooniga
Eiki Nestor kohtub keskfraktsiooniga Foto: Riigikogu

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni rahvasaadikud kohtusid täna Sotsiaaldemokraatliku erakonna ametliku presidendikandidaadi Eiki Nestoriga. Kohtumise järel avaldas keskfraktsiooni esimees Kadri Simson kõhklust, et Nestor võiks erakondade üleseks kandidaadiks tõusta.

Simsoni sõnul oli antud kohtumine vajalik selleks, et saada parem ülevaade Nestorist kui potentsiaalsest riigipeast. «Me teame, milline on Nestor spiikrina, kuid täna saime aimu, milline ta oleks riigipeana,» märkis Simson.

Eiki Nestori sõnul oli kohtumine meeldiv ja lihtne. «Seal oli väga palju inimesi, kes tunnevad mind juba 20 aastat ning neid, kes alles pisut üle aasta. Selles mõttes oli see tuttavate inimeste sõbralik vestlus presidendivalimiste teemal koos küsimuste ja vastustega,» kommenteeris Nestor.

«Need inimesed tunnevad mind nii riigikogu liikmena kui ka riigikogu esimehena. Sellise tegelasena, kes ütleb otse välja, mis ta mõtleb ning kohtumine oli mõlemalt poolt meeldiv,» kinnitas Nestor.

Kadri Simsoni arvates oli tore kuulda, et ka Eiki Nestor jagab Keskerakonna vaadet, et järgmine riigipea ei peaks olema vaid ülemvälisminister. Samas kahtleb ta, et riigikogu veteranina võiks Nestor tõusta erakondade üleseks kandidaadiks.

Sotsiaaldemokraatiliku erakonna poolt esitatud kandidaat leidis kohtumisel, et president tuleks valida ära riigikogus, kuid selle jaoks peavad erakonnad olema selgelt koostöövõimelisemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles