Hando Sutter: Oma elektrijaamad on Eestile kriitilise tähtsusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse esimehe Hando Sutteri sõnul loodab ettevõte teises poolaastas kasvatada tootmismahtusid.
Eesti Energia juhatuse esimehe Hando Sutteri sõnul loodab ettevõte teises poolaastas kasvatada tootmismahtusid. Foto: Jaanus Lensment

Elektriturul toimuv teeb kogu piirkonna varustuskindluse tagamise keerukaks.

Olukorras, kus mitu konventsionaalset elektritootjat on piirkonnas oma tootmisüksusi sulgenud, on juhitavate elektrijaamade olemasolu kriitilise tähtsusega. Seda tõestas ka tänavune jaanuar, kui oli meie oludes keskmine talv ning Narva elektrijaamad mängisid kogu regioonis varustuskindluse tagamises suurt rolli.

See on väga tõsine küsimus kõigile põhivõrguoperaatoritele, sealhulgas ka Eleringile, kes vastutab Eesti riigi elektri varustuskindluse eest. Turu toimimise eest vastutajana võiks Elering selgitada oma tegevusplaani, et praegused elektrituru probleemid laheneksid, turg annaks adekvaatseid hinnasignaale ning investorid julgeksid uutesse tootmisvõimsustesse investeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles