Postimehe uueks peatoimetajaks saab Lauri Hussar (10)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Hussar (vasakult), Merit Kopli ja Peep Kala.
Lauri Hussar (vasakult), Merit Kopli ja Peep Kala. Foto: Tairo Lutter

Tuleval nädalal saab Eesti suurima ja loetuima päevalehe Postimees uueks peatoimetajaks Lauri Hussar. «Postimehel on arvamus. Ütleme senisest selgemalt välja oma seisukohad ühiskonnas olulistes küsimustes,» rääkis Hussar, kes on viimased kümme aastat töötanud Eesti Rahvusringhäälingus (ERR) Vikerraadio ja ETV saatejuhina.

«Postimehe ja Eesti Vabariigi põhiseaduse eesmärgid on samad: seista Eesti rahvuse, keele ja kultuuri, nende säilimise ning põlvest põlve edasikandumise eest. Üksteisest hooliv, vastutustundlik ja vajadusel kriitiline peab olema ka viis, kuidas Postimees räägib ja kirjutab Eesti ühiskonnast ja riigist,» väljendas Hussar oma seisukohta.

Hussar lisas, et Postimees peab senisest rohkem tähelepanu pöörama igaühele meie hulgast ja pakkuma lahendusi raskustega toimetulemisel. Just see on suund, mille Postimees on võtnud 160. sünnipäeva-aasta eel.

Lauri Hussar võtab peatoimetaja töö üle Merit Koplilt, kes siirdub augustis Saksamaale Eesti kultuuriesindajaks. Senini ka Postimees Grupi juhatuse esimehe ülesandeid täitnud Kopli asemel saab juhatuse esimeheks Peep Kala, praegune juhatuse liige. Tema sõnul on juhatuse põhiülesanne luua eeldused, et kõikides grupi väljaannetes oleks tagatud võimalused teha parimat ajakirjandust Eestis.

AS Postimees Grupi juhatuse liikmena jätkab grupi maakonnalehtede toimetuste tööd juhtiv Margus Mets. Postimehe digitaalse suuna ja äriarenduse eest vastutab septembrist juhatuse liikme kohale asuv Kerttu Metsar.

«Postimees on hinnatud arvamusplatvorm erinevate maailmavaadete, hoiakute ja seisukohtade kokkutoomisel. Leian, et Postimehe uus peatoimetaja ja AS Postimees Grupi uuenenud juhatus koosneb inimestest, kes suudavad ühiskonnale tähtsa kogu riigis kuuldavaks teha – usaldusväärselt, asjatundlikult ja arusaadavalt igaühele meist,» lisas AS Eesti Meedia juhatuse esimees ja AS Postimees Grupi nõukogu esimees Sven Nuutmann.

AS Postimees Grupp kuulub kolmes Balti riigis tegutsevasse Eesti Meedia kontserni. Postimees Grupp ühendab endas Eesti vanima ajalehe Postimees ning maakonnalehed Tartu Postimees, Pärnu Postimees, Sakala, Virumaa Teataja, Järva Teataja ja Valgamaalane. Lisaks annab AS Postimees Grupp välja Eesti suurimat nädalalehte Maa Elu ning ajakirju 60+ ja 30+.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles