Politsei: jaanipühadel ootab liiklushuligaane arest ja auto äravõtmine (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter.
Alkomeeter. Foto: Andres Haabu / Postimees

Politsei kavatseb sarnaselt varasemate aastatega taotleda jaanipühade ajal tabatud liiklushuligaanidele aresti ning nende sõiduki konfiskeerimist.

«Pühade ajal pöörame rohkem tähelepanu joobes juhtidele, kihutajatele, kes ületavad sõidukiirust rohkem kui 40 km/h ja ka nendele, kellel ei ole juhtimisõigust,» rääkis politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe neljapäeval BNS-ile.

«Nende rikkujate suhtes me oleme resoluutsed ehk kui neil on juba enne liiklusalaste süütegude eest kehtiv karistus, siis nende suhtes me taotleme kohtus koheselt arestipäevade määramist. Sõiduki konfiskeerimise tagamiseks arestime selle süüteo toimepanemise vahendi niikauaks kuni kohtunik teeb oma otsuse,» selgitas Tikerpe.

Politseiametnik selgitas, et sellised juhid viiakse tabamisel arestimajja ning nende sõiduk politseiparklasse või parklasse, mis on politsei koostööpartner.

Politsei on täiendavate jõududega väljas alates kolmapäevast 22. juunist kuni esmaspäeva, 27. juunini, täpsustas Tikerpe.

«Pühade ajal on tööl ka valvekohtunikud, kes saavad rikkujatele operatiivselt karistuse määrata,» lisas Tikerpe.

PPA juhtivkorrakaitseametnik rõhutas, et joobes juhtimine ei ole 2013. aastast saadik vähenenud ning tänavu viie kuuga on roolist tabatud juba 3000 joobes juhti. Kokku on viimastel aastatel tabatud aasta jooksul umbes 8000 roolijoodikut.

Tikerpe kutsus inimesi üles olema tähelepanelikud ning helistama hädaabinumbril 112 ja teatama, kui märgatakse kahtlase sõidustiiliga sõidukit. Samuti soovitas ta tagada, et seltskondades oleks üks kaine inimene, kes valvaks teiste tegevuse järele ja takistaks sõpradel purjus peaga sõitma minemast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles