NATO staabielement sai oma katuse alla

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti staabielemendi (NFIU) uus maja asub otse kaitseväe peastaabi hoone kõrval. Oma maja annab siinsele staabielemendile võimaluse olla sisse lülitatud igasse tegevusse, mida oleks vaja, et tagada vägede saabumist Eestisse.
Eesti staabielemendi (NFIU) uus maja asub otse kaitseväe peastaabi hoone kõrval. Oma maja annab siinsele staabielemendile võimaluse olla sisse lülitatud igasse tegevusse, mida oleks vaja, et tagada vägede saabumist Eestisse. Foto: JUSS SASKA

Aasta eest loodud ja seni ajutiselt kaitseväe peastaabi ühes tiivas tegutsenud 41-liikmeline NATO staabielement saab täna oma maja. Äsjane õppus Trident Juncture 2016 tõestas, et Eestis ollakse nüüd täielikult valmis kriisi puhkemisel alliansi kiirreageerimisjõude vastu võtma.

«Meie peamine ülesanne on olla iga päev kursis, milliseid võimalusi suudab Eesti pakkuda märkimisväärse suurusega sõjalisele üksusele, mis kriisi korral riigi kaitse tagamiseks siia tulemas oleks. Peame tuvastama puudujäägid ja andma selle info kiirelt NATO-le edasi,» kirjeldas Eesti staabielemendi (NFIU) ülema asetäitja, Suurbritannia kolonelleitnant Mark Attrill.

Staabielemendi värske hoone paikneb küll otse peastaabi kõrval, ent eraldiseisva sõjalise peakorteri põhiline kontaktpunk on hoopis Poolas Szczecinis asuv NATO Kirdekorpus. Piltlikult öeldes ollakse sidemeks Eesti valitsus- ja riigikaitseasutuste ning NATO vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles