Rahvaliidu nimekirja veavad Blok, Toots ja Treial

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Blok
Andrus Blok Foto: Margus Ansu

Rahvaliidu volikogu kinnitas täna erakonna platvormi riigikogu valimisteks ning oma valimisnimekirja, mida juhib Rahvaliidu esimees Andrus Blok, talle järgnevad peaministrikandidaat Jaan Toots ning erakonna aseesimehed Mai Treial, Riina Kull ja Viljar Jaamu.

Rahvaliidu valimisplatvorm lähtub peasõnumist «Eestimaist leiba ja tööd!» ning seab tähelepanu keskmesse inimese. Rahvaliit on veendunud, et poliitilise tahte olemasolu korral on aruka juhtimisega võimalik anda kõigile meie inimestele tööd ja leiba siinsamas, oma kodumaal, vahendas partei pressiesindaja.

Rahvaliit tahab ka tervishoiu- ja perepoliitika meetmetega kaasa aidata, et hoida eestlasi kodumaal ning vältida nende hajumist suurte rahvaste hulgas. Samas annab Rahvaliit endale aru, et toetusmeetmed toovad riigile senisest suuremaid kulutusi, ning pakub ka lahendusi lisaraha leidmiseks.

«Eestist väljaviidav kasum tuleb tingimata maksustada,» ütles Rahvaliidu esimees Andrus Blok. «Peame vajalikuks vähendada tarbimismakse, sealhulgas langetada esmatarbekaupade käibemaks seniselt 20 protsendilt 5-le, ning kehtestada tulumaksuvabastus alampalga ulatuses,» täpsustas ta.

Tervishoiu rahastamisel pooldab Rahvaliit õigluse jaluleseadmist, mis muu hulgas aitab tagada esmatasandi arstiabi ka ravikindlustamata inimestele. «Oma südameasjaks oleme võtnud teha hambaravi kõigile kättesaadavaks, praegu käib see kõrge hinna tõttu paljudele lihtsalt üle jõu. Kui tahame võtta eeskuju põhjamaisest heaoluühiskonnast, peame väärtustama inimese tervist ning kiiremas korras viima hambaravi esmatasandi tervishoiuteenuseks,» selgitas Blok.

Eesti riigi ja rahva kestmajäämise võtmeküsimuseks peab Rahvaliit maaelu püsimist. Maaelu päästmisel peab erakond vajalikuks seada keskmesse kodumaise ettevõtluse
areng, et suudaksime katta oma rahva toidulaua, kaotada regionaalsest eripärast tingitud sotsiaalne ebavõrdsus ning teha haridus kõigile kättesaadavaks.

«Riik peab soodustama maaettevõtlust, sealhulgas tootmise ja teeninduse edendamist maal. Väikeettevõtlus on enamiku Eesti valdade ja väikelinnade eluküsimus ning seda ei tohi «euronormide» rakendamisega kahjustada,» ütles Blok. «Peame hoidma maad – oma põlisvara – ning jääma ise selle peremeesteks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles