Aaviksoo kohtub Saksa kolleegiga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kaitseminister Karl-Theodor zu Guttenberg juulis sõjaväekopteris teel Kunduzi välilaagrisse Afganistanis.
Saksa kaitseminister Karl-Theodor zu Guttenberg juulis sõjaväekopteris teel Kunduzi välilaagrisse Afganistanis. Foto: SCANPIX

Kaitseminister Jaak Aaviksoo alustab homme kahepäevast visiiti Saksamaale, kus kohtub ka Saksa kaitseministri Karl-Theodor zu Guttenbergiga, kellega arutatakse kahe riigi vahelise kaitsekoostöö edasise arenguga seotud küsimusi.

Homme kohtub Aaviksoo Saksa parlamendi kaitsekomisjoni liikmetega, et arutada regionaalse julgeoleku ja Afganistani operatsiooniga seotud teemasid. Samuti esineb kaitseminister Saksa Välispoliitika Seltsis ettekandega Euroopa julgeolekust, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Teisipäeval kohtub Aaviksoo Saksa kaitseministri Karl-Theodor zu Guttenbergiga, kellega arutatakse NATO tulevikuga ning Eesti ja Saksamaa vahelise kaitsealase koostööga seotud küsimusi.

Teisipäeva pärastlõunal külastab Aaviksoo Bundeswehri operatiivjuhtimiskeskust (Einsatzführungskommando), kus ta tutvub keskuse tööga ning vestleb keskuse ülema kindralleitnant Rainer Glatziga operatsioonidest Afganistanis ja Somaalia rannikul, kus osaleb ka Eesti laevakaitsemeeskond.

Eestit ja Saksamaad seob tihe kaitsealane koostöö. Saksamaa on tugevalt panustanud Balti riikide õhuturbeoperatsiooni ning ka praegu turvavad Eesti, Läti ja Leedu õhuruumi Saksa hävituslennukid. Eesti laevakaitsemeeskond osaleb piraatlusevastasel operatsioonil ATALANTA Saksa fregati Hamburg pardalt. Samuti osaleb Saksamaa nii NATO küberkaitsekeskuse kui ka Balti Kaitsekolledži töös. Saksamaalt on hangitud ka suurem osa Eesti kaitseväe kaasaegsest sõidukipargist, suurtükiväest ja tankitõrjeraketisüsteemidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles