Loomade hoiupaiga pidaja üritab uue hoiupaiga rajamist takistada (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul üritab loomade hoiupaiga praegune operaator Larissa Kozõreva takistada uue hoiupaiga rajamist Paljassaare poolsaarele, sest temal sinna enam asja ei ole.

Tallinna linn on arvukate kaebuste tõttu otsustanud loobuda koostööst Viljandi maanteel asuva hoiupaiga juhi Kozõrevaga ning ehitab oma hoiupaika Paljassaare poolsaarele. Mitu tulevase hoiupaiga naabrit on püüdnud ehitust kohtu kaudu seisma panna, kuid seni edutult. Sarapuu sõnul on tegu Kozõreva meeleheitlike katsetega peatada tulusa äri käestlibisemist.

«Larissa taotles kõigepealt kohtust õiguskaitset, et me ei saaks üldse uut hoiupaika ehitada. Nüüd ta otsib uue hoiupaiga naabruses inimesi ja mõjutab neid kaebusi esitama. Kõik selleks, et meie hoiupaik ei hakkaks tööle. Tema võitlus näitab, et ilmselt me teeme õiget asja. Ja me loome olukorra, kus hoiupaiga kinnisvara jääb linna omandusse ja operaatorit saab alati hanke teel valida. Selge, et praegusele operaatorile on see valus. Edaspidi me saamegi hankega valida just sellise operaatori, kes pakub kõige paremat teenust ja kes oskab inimestega paremini käituda. Me ei ole enam nii-öelda Kozõreva ja tema kinnistu vangid,» rääkis Sarapuu.

Siiani valitses Tallinnas olukord, kus loomade hoiupaiga rendileping oli ette näidata vaid Kozõreval ning teised pakkujad ei suutnud riigihankel temaga konkureerida. Linn soovis aga Kozõrevast vabaneda lemmikloomade omanike arvukate kaebuste ja ka väidetavalt ebaselge rahakasutuse tõttu.

«Selle takistamiseks ta näebki nüüd vaeva, ässitades seal naabreid üles. Ma rääkisin ka ise ühtede inimestega, kes tulevasest hoiupaigast veidi kaugemal elavad. Nemad ütlesid, et neid hoiupaik küll ei häiri. Et palju hullemad olid metssead, kes käisid nende õue peal sonkimas. Nüüd nad loodavad, et koerte haukumine peletab metssead eemale. Nii et nende arvates on väga hea, et sinna hoiupaik tuleb,» ütles Sarapuu.

Tallinna halduskohtu pressiesindaja Anneli Vilu sõnul on kaks inimest esitanud halduskohtule kaebuse, milles paluvad tühistada keskkonnaameti otsuse rajada aadressile Paljassaare tee 85 lemmikloomade varjupaik.

«Kaebajad soovivad tühistada Paljassaare tee 85 ehitustegevuseks väljastatud ehitusloa või alternatiivselt keelata loomade varjupaiga rajamisega seonduv ehitustegevus. Kohus tegi 9. juunil määruse, millega jättis kaebuse ja esialgse õiguskaitse taotluse käiguta.

Kohus andis kaebuses ja esialgse õiguskaitse taotluses esinevate puuduste kõrvaldamiseks aega kümme päeva,» ütles Vilu.

Sarapuu sõnul on senised kohtuprotsessid näidanud, et avalik huvi kaalub kitsad erahuvid üles. Üks kaebajatest on läheduses asuva autoremonditöökoja omanik, kes pöördus varem vastavasisulise kirjaga otse linnavalitsuse poole. Tookord vastati talle, et tema krunt on sajaprotsendiliselt tootmismaa ja ühtegi tootmisprotsessi ei peaks loomade lähedus häirima.

Postimees saatis reedel küsimused ka Kozõrevale, kuid esmaspäeva hommikuks ei olnud vastust saabunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles