Ossinovski määras PERHi nõukogu juhtima Marika Priske

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski (SDE) toonitas PERHi juhtivtöötajatele esitatud kuriteokahtlustusi kommenteerides, et haigla peab oma tegevuses lähtuma vaid patsiendi huvidest ning läbipaistev majandamine on seejuures enesestmõistetav kohustus.

«Sotsiaalministeerium on teadlik, et keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo on esitanud Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhile, infotehnoloogia direktorile ja toitlustusjuhile kuriteokahtlustused,» kinnitas Ossinovski.

Ta nentis, et avaliku raha eest inimestele tervishoiuteenust pakkuv asutus peab oma tegevuses lähtuma vaid patsiendi huvidest ning läbipaistev ja heaperemehelik majandamine on seejuures enesestmõistetav kohustus.

«Seoses kujunenud olukorraga määran täna haigla nõukogu liikmeks sotsiaalministeeriumi kantsleri Marika Priske, kes võtab menetluse ajaks nõukogu juhtimise enda kätte,» märkis Ossninovski. Samuti palus ta haigla nõukogul erakorraliselt koguneda juba sel kolmapäeval.

Vastavalt seadusele teostab kontrolli juhatuse üle nõukogu, kes peab toimunu asjaolud välja selgitama. Nõukogu saab seejärel otsustada ka Tõnis Alliku jätkamise võimalikkuse üle.

PERHi juhatuse esimees Tõnis Allik, ettevõtte infotehnoloogia direktor Marko Kilk ja toitlustusjuht Anu Vähi said kahtlustuse omastamises, kelmuses ja pistise võtmises.

Nüüdseks on teada, et Allikulke tõi kahtlustuse õllesõprade seas armastatud Oktoberfesti külastus Münchenis Saksamaal. Allik selgitas Postimehele, et kliendiettevõte maksis kinni tema lennupiletid ja öö hotellis. Selle kogusumma jääb tema sõnul 400-500 euro vahele.

«Üritus seisnes Oktoberfesti külastamises kollektiivselt,» selgitas Allik. Ta lisas, et lisaks Oktoberfestile toimus tal seal ka ametlik kohtumine firma esindajatega, kuna parajasjagu olid üleval uue köögi rahastamise küsimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles