Tsahkna: IRL on ühemõtteliselt topeltkodakondsuse vastu

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Jaanus Lensment

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimehe Margus Tsahkna sõnul on IRL valmis kasutama kõiki parlamentarismi vahendeid takistamaks kodakondsuse nullvariandi kehtestamist.

«Oleme ühemõtteliselt vastu topeltkodakondsuse kehtestamisele. Reformierakonna presidendikandidaadi Siim Kallase ettepanek võib ilusasti kõlada, kuid ei anna tegelikult kodakondsust mitte lääne, vaid ida poole, meenutades Savisaare nullvarianti ja jättes Eesti kaitsetuks hübriidsõja ees,» ütles Tsahkna.

Ta rõhutas, et kokkulepe kodakondsuspoliitikat suvaliselt mitte muuta on üks praeguse koalitsiooni nurgakive ja kui seda hakatakse lagundama, lagundatakse ka koalitsiooni.

Reformierakonna auesimees  Siim Kallas ütles pühapäeval Reformierakonna üldkogul, et Eesti peaks viima oma kodakondsuspoliitika põhiseadusega kooskõlla ja seadustama topeltkodakondsuse.

Kallas rääkis üldkogul, et viimastel andmetel elab välismaal 104 000 Eesti kodanikku.

«Paljud neist on abielus välisriigi kodanikega ja paljudel neist on ühised lapsed. Eesti seadus ei luba praegu omada kahte kodakondsust. Seadus ütleb, et kui tahetakse säilitada näiteks USA või Saksa kodakondsus, tuleb loobuda Eesti kodakondsusest. Leian, et nõue loobuda Eesti kodakondsusest on oma olemuselt põhiseadusevastane ning parim lahendus oleks seadustada topeltkodakondsus ilma lojaalsust ja keelenõudeid leevendamata,» ütles Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles