Tänavuste merepäevade staarid on viikingid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merepäevadel lüüakse kruiisiala kõrvale üles suur viikingilaager. Esimesed viikingid näitasid oma oskusi juba eile Lennusadamas.
Merepäevadel lüüakse kruiisiala kõrvale üles suur viikingilaager. Esimesed viikingid näitasid oma oskusi juba eile Lennusadamas. Foto: Viktor Burkivski

Tallinna merepäevade tõmbenumbrid on tänavu mereparaad, Ewert and The Dwo Dragonsi, Metsatöllu ja Singer Vingeri kontserdid, viikingite temaatika ning öölaulupidu.

15.-17. juulini toimuvad Tallinna merepäevad laienevad ka Piritale ning kokku lööb merepäevadel kaasa juba viis sadamat. «Kesklinnas oleme merepäevadega liikunud Vanasadama kruiisiala poole ehk merele lähemale. Tore on ka see, et Admiraliteedi bassein ei ole enam tühi nagu esimestel merepäevadel, vaid sinna on tekkinud jahisadam. Nii et lisaks merepäevadele on ka tegelik elu rohkem mere äärde nihkunud,» ütles Tallinna abilinnapea Taavi Aas.

Vanasadama kruiisikai alal võtab merepäevade ajaks koha sisse viikingilaager, millele lisanduvad erinevad töötoad ja nii Eestist kui välismaalt saabuvad viikingilaevad. Laupäeval esineb kruiisiala laval ridamisi Taani päritolu viikingibände.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles