Narkoäri võlad viisid tuttava tapmiskatseni

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallaletungija, GHB äri tõttu juba varem kümneks aastaks vangi mõistetud Ursel Veimann.
Kallaletungija, GHB äri tõttu juba varem kümneks aastaks vangi mõistetud Ursel Veimann. Foto: Mihkel Maripuu

Rekordilise koguse narkovedeliku GHB lähteaine jälgi ajanud uurijad sattusid eelmisel sügisel ülisalajase kriminaaluurimise käigus sisuliselt kogemata peale juhtumile, kus narkoäri võtmetegelane üritas võlga klaarides maha lasta oma väidetavat kompanjoni uimastiäris.

«Ma panin kasti siin kellegi,» teatas varem kahel korral kriminaalkorras karistatud Ursel Veimann 3. novembri hommikul telefonis sõbrale. Ta ei teadnud, et tema telefonikõnet salvestatakse parajasti ühe teise uurimise jaoks – 30-aastast meest kahtlustati siis juba viimased kuu aega uimasti GHB lähteaine GBLi rekordilise 200-liitrise koguse Eestisse toimetamise katses.

Põhiharidusega Veimann arvas end olevat sellest juhtumist juba puhtalt pääsenud. Sel saatusliku 3. novembri hommikul olid mehel peas palju maisemad mured – tal oli eelmisest õhtust kõva pohmell ja ta pidi käigu pealt välja mõtlema, kuidas pääseda teda tapmiskatse eest ähvardavast arreteerimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles