Kümne parlamendiliikme avaldus: Tiit Ojasoo tuleb ametist vabastada

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Ojasoo.
Tiit Ojasoo. Foto: Andres Haabu

Kümme riigikogu liiget igast fraktsioonist tegid kultuuriminister Indrek Saarele ja teatri NO99 nõukogule avalduse, milles paluvad näitlejannat löönud teatrijuht Tiit Ojasoo ametist vabastada.

«Meie, allakirjutanud, leiame, et vägivallakuriteo toime pannud teatrijuht Tiit Ojasoo tuleb ametist vabastada,» seisab parlamendiliikmete avalduses. «Samuti on kadunud usaldus, et eeskujulikult ja laitmatult tegutseb teatri nõukogu, mille esimees on leidnud ja avalikult arvamust avaldanud, et juhtum ei ole teatri tööga seotud ja seega ei kuulu nõukogu arutluse alla ning on pidanud õigeks teatrijuhi jätkamist,» lisasid nad.

«Statistikat vägivallast, eriti naistevastasest vägivallast, me ei hakka siinkohal kultuuriministrile välja tooma, sest need valusad numbrid on avaliku võimu esindajale lihtsasti kättesaadavad,» jätkus avaldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles