Uue lihatööstuse maksumus jääb saladuseks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastse-Kuuste lihatööstus sulges hiljuti uksed, kuid juba sügisest hakkab seal uue brändi alla sealihatooteid tootma Ühistu Eesti Lihatööstus.
Vastse-Kuuste lihatööstus sulges hiljuti uksed, kuid juba sügisest hakkab seal uue brändi alla sealihatooteid tootma Ühistu Eesti Lihatööstus. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Vastse-Kuuste lihatööstuse müük äsjaloodud Ühistu Eesti Lihatööstusele, mida valmistati ette umbes pool aastat, jäi asjaosaliste sõnul küll alla kümne miljoni euro, kuid täpsematest summadest iseseisvuse taastamise järgse esimese ühistulise lihatööstuse loojad rääkida ei soovi.

«Kindlasti huvitab teid, mis oli selle tehingu hind. Võin selle ka välja öelda – hind oli mõlemale poolele sobilik,» naljatas äsjaloodud ühistulise lihatööstuse nõukogu esimees ja seakasvatusettevõtte Markilo OÜ omanik Urmas Laht ajakirjanike küsimuste peale, kui nad soovisid teada Vastse-Kuuste lihatööstuse müügitehingu maksumust.

Tegemist on esimese ühistulise lihatööstusega, mille omanikud on eranditult kõik Eesti seakasvatajad. Tehing võttis aega pool aastat ja seda peab Laht tehingupartnerite arvu arvestades väga kiireks. Lisaks omanikele finantseerisid tehingut nii Maaelu Edendamise Sihtasutus kui Tallinna Äripank. Ka seda, kui suur oli kaasfinantseerijate osakaal tehingus, ei soovinud Laht täpsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles