Politseikoerte haukumine ei lase Pelgulinna elanikel magada

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseikoerte hoiu- ja treeningupaik Ädala tänaval Tallinnas. Pildil koerajuht Regina Koemets politseikoer Reiga.
Politseikoerte hoiu- ja treeningupaik Ädala tänaval Tallinnas. Pildil koerajuht Regina Koemets politseikoer Reiga. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kolm kuud tagasi seda kohta pidulikult avades ei osanud meist keegi niisugust probleemi ette näha, tunnistab politsei- ja piirivalveameti asejuht Tauno Tuisk koertekeskuses käsi laiutades. Ta räägib Tallinnas Ädala tänava koertekeskusest täpselt 209 meetrit eemale jäävate uute Helme tänava kortermajade elanike murest: uuselamute kallimates korterites, hoonete neljandal ja viiendal korrusel kajab politseikoerte haukumine sama hästi, nagu oleks koer tuppa toodud.

«See on täiesti fenomenaalne,» ütleb politsei logistikabüroo juhtivametnik Tõnu Tänav. Politsei tellitud müra mõõtmise tulemused näitavad, et koerte haukumisega tekkiv müratase on avatud rõduuksega korteri siseruumides isegi kõrgem kui avatud rõdul. Sisuliselt on see toas sama vali, kui otse koerte aedikute ees seistes.

Miks see nii on, ei oska praegu veel keegi pakkuda. Kuid probleem tuleb lahendada. Tõenäoliselt läheb lisainvesteering – helisummutava lahenduse ehitus – maksma sada, kui mitte paarsada tuhat eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles