Vilja Toomast: Paldiski maanteel tuleks avada ka süstimistuba (1)

Vilja Toomast
, Riigikogu HIV-ennetuse toetusrühma esimees, Reformierakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Toomast
Vilja Toomast Foto: Viktor Burkivski

Riigikogu HIV-ennetuse toetusrühma esimees Vilja Toomast leiab, et Paldiski mnt 36a on süstlavahetuspunkti jaoks sobiv asukoht ning et tulevikus võiks seal Šveitsi ja Taani eeskujul avada ka meditsiinilise järelevalvega süstimistoa sõltlastele.

5. aprillil avaldas riigikogu HIV-ennetuse toetusrühm Põhja-Tallinna linnaosavanemale Raimond Kaljulaidile saadetud avalikus pöördumises tõsist muret seoses süstlavahetuspunkti plaanitava likvideerimisega Põhja-Tallinnas aadressil Erika tänav 5a. Toetusrühm peab vajalikuks rõhutada, et olukorras, kus Põhja-Tallinn on jätkuvalt HIV leviku riskipiirkond, võib sealt piirkonnast teenuse kadumisel HIV-positiivsete hulk süstivate narkomaanide seas hüppeliselt suureneda.

Toetusrühm kutsus linnaosavanemat üles leidma kiiremas korras uus asukoht Põhja-Tallinna piirkonna süstlavahetuspunktile ja seni säilitama töö esialgses asukohas aadressil Erika tänav 5a, kus tegutses ka MTÜ AIDSi Tugikeskus.

Linnaosavanem kohtus Erika 5a ümberkaudsete elanike ja MTÜ AIDSi Tugikeskuse töötajatega ja andis kindla lubaduse viia 100 päeva jooksul süstlavahetuspunkt teisele aadressile.

Selle nädala alguses teatas Raimond Kaljulaid, et on leidnud uued ruumid linnale kuuluvas ärihoones aadressil Paldiski mnt 36a, kus seni tegutsesid mitmed pensionäride ühendused. Leian, et linnaosavanema valik on parim võimalikest kaalutud variantidest ning sobivaima asukohaga, kuna selle vahetus läheduses pole lasteasutusi ja süstlavahetuspunkt on ligipääsetav ka ühistranspordiga.

Samuti saan kinnitada, et ruumid on oma mahutavuselt ja ülesehituselt sobilikud nii süstlavahetuspunkti kui ka sinna koliva MTÜ AIDSi Tugikeskus jaoks. Mul on hea meel, et pensionärid saavad endale uued remonditud ruumid aadressil Sõle 40 asuvas endises koolimajas.

Pean Paldiski maanteel asuvat maja perspektiivikaks, et tulevikus laiendada narkomaaniavastast võitlust, näiteks Šveitsi ja Taani eeskujul sõltlastele meditsiinilise järelevalvega süstimistoa rajamisega. Kindlasti olen ka seda meelt, et ühest süstlavahetuspunktist ei piisa linnosasse, mis on jätkuvalt narkomaania ja HIV leviku riskipiirkonnaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles