Nutt süüdistab küüditamisavalduse üle hääletamast loobunuid valetamises (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Nutt
Mart Nutt Foto: Toomas Huik

Riigikogus juuniküüditamise 75. aastapäeva avalduse algatanud Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liikme Mart Nuti sõnul on avalduse hääletusel osalemata jätnud keskerakondlaste põhjendused oma käitumisele otsitud ja sisaldavad valeväiteid.

Hääletamata jätnud Mihhail Stalnuhhin, Vladimir Velman ja Dmitri Dmitrijev põhjendasid otsust asjaoluga, et kuna küüditatute seas oli eestlaste kõrval ka teisi rahvusi, tegi Keskerakond ettepaneku avalduse sõnastust muuta, kuid sellega ei arvestatud.

Nuti kinnitusel aga arvestas riigikogu põhiseaduskomisjon keskerakondaste ettepanekuga. «Keskerakonna ettepanek oli asendada kaks sõna «eestlased» ja «Eesti kodanikud» mõistega «inimesed» ja komisjon arvestas seda. Jäägu see nende südametunnistusele, aga kui Dmitri Dmitrijev väidab, et Keskerakonna ettepanekut ei arvestatud, siis ei vasta see tõele,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles