Prokuratuur vaidlustab Savisaarele kõvaketta tagastamise kohtumääruse (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu 22. sepembril sai avalikuks, et Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele esitati kuriteokahtlustus. Samal päeval toimus Hundisilma talus läbiotsimine.
Mullu 22. sepembril sai avalikuks, et Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele esitati kuriteokahtlustus. Samal päeval toimus Hundisilma talus läbiotsimine. Foto: Sander Ilvest

Riigiprokuratuur vaidlustab Harju maakohtu kolmapäevase määruse, mis kohustab kaitsepolitseid (kapo) tagastama Edgar Savisaarele Hundisilma talu videovalveseadme kõvaketta, kuna sellelt on võimalik näha kaitsepolitseinikke, kes teevad läbiotsimist ilma näokatteta.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Ilmar Kahro sõnul on juba terve aasta käinud prokuratuuri ja Edgar Savisaare kaitsjate vahel vaidlus Hundisilma talu salvestusseadme ja selles olnud kõvaketta tagastamise üle. Salvestusseadme enda ning asendatud kõvaketta on kaitsepolitsei tagastanud.

«Seadmes paiknenud kõvaketta tagastamist takistab üks asjaolu – sellel on talletatud, kuidas kaitsepolitseinikud, kelle näod ei ole varjatud, viivad Savisaare elukohas 22. septembril 2015 läbi menetlustoiminguid,» selgitas Kahro. «Kuna mitme kaitsepolitseiniku näod ei ole varjatud, tuleb kõvakettal olevat infot seadusest tulenevalt käsitleda salajase taseme riigisaladusena ning seda ei saa prokuratuuri ja kaitsepolitsei hinnangul kahtlustatavale tagastada.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles