Haigekassa: lastearste maakondadest ei kaotata

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps "ravib" oma mängukaru
Laps "ravib" oma mängukaru Foto: SCANPIX

Kui haiglate võrgustumiskava jõustub plaanikohaselt, siis kaovad maakonnahaiglatest lastearstid, kirjutas neljapäevane Eesti Päevaleht. Haigekassa kinnitas, et praegu vaadeldakse, milliseid pediaatriateenuseid peaks maakondades minimaalselt pakkuma, kuid rõhutas, et lastearste sealt kindlasti ära ei kaotata.

«Oleme võtnud vaatluse alla, alustades ambulatoorsetest teenustest, missugused teenused peaksid olema miinimumpaketis kindlasti igas maakonnas olemas ja mis on järgmised spetsialiseeritumad teenused, mis peaksid olema näiteks n-ö pädevuskeskustes,» selgitas haigekassa partnerihalduse osakonna juhataja Maivi Parv «Aktuaalses Kaameras», vahendas ERRi uudisteportaal.

Parv rõhutas, et praegu ei ole plaanis pediaatreid maakonnahaiglatest kaotada ning teenust osutatakse edasi nii nagu seda seni on tehtud.

Päevalehes ilmunut nimetas ta kommunikatsioonihäireks, mis võis tekkida infost, et selle aasta teises pooles täpsustuvad pediaatriateenuse lepingud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles