Riigikontroll: Seli väited on eksitavad

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli.
Neinar Seli. Foto: Margus Ansu

Riigikotrolli teatel ei ole tõesed Tallinna Sadama nõukogu endise esimehe Neinar Seli väited, justkui oleks ta juba ammu riigikontrollile kõigist Tallinna Sadama probleemidest rääkinud, ent amet jättis need teadlikult lõpparuandest välja.

«Riigikontroll peab kahetsusväärseks, et Tallinna Sadama nõukogu endine esimees Neinar Seli on eksitanud viimaste nädalate jooksul avalikkust, väites, nagu oleks ta riigikontrolli auditiga seoses juba neli-viis aastat tagasi rääkinud riigikontrolli esindajatele kõigist probleemidest Tallinna Sadamas, sealhulgas probleemidest üldkoosolekuga (Juhan Parts), kuid riigikontroll jättis tema jutu auditiaruandest välja, teatades, et ei pea selle kasutamist vajalikuks,» edastas riigkontrolli pressiesindaja.

Jutt käib eilsest Vikerraadio saatest «Reporteritund», kus Seli taas väitis, et kõik need probleemid oleks olemata olnud, kui «oleks viis aastat tagasi seda minu juttu kuulatud ja pandud vestlus, mida lindistati, riigikontrolli auditi juurde». 

Riigikontrolli teatel arutles Seli raadiointervjuus ka võimaluse üle, et tema jutt jäeti esitamata, sest endine riigikontrolör Juhan Parts ei paistnud seal heas valguses.

«Riigikontroll kinnitab, et 2012. aastal avaldatud auditi «Muuga konteinerterminali 17. kai rajamine» käigus Neinar Selit üldse ei intervjueeritudki, seega ei ole riigikontroll saanud ka mingeid Seli sõnu auditiaruandesse panna ega ka sealt välja jätta. Ametlik vastus, mille sadama nõukogu Riigikontrollile saatis, on aruandes täismahus avaldatud,» märkis ameti pressiesindaja.

Riigikontrolli audiitorid intervjueerisid Neinar Selit kaks aastat hiljem, aastal 2014, seoses riigikogu liikmete arupärimisega, mis käsitles praamiliikluse korraldamist mandri ja Saaremaa ning Hiiumaa vahel.

Selle intervjuu protokolli kohta saatis Seli riigikontrolli sõnul neile kirja, kus soovis, et temaga kohtumist ei kajastataks. Arupärimisele antud vastuses pole Selile ega kellelegi teisele nimeliselt viidatud, sest selleks polnud vajadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles