Inimesed koguvad süstlavahetuspunkti vastu allkirju

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud süstlad Erika tänava sütlavahetuspunktis.
Kasutatud süstlad Erika tänava sütlavahetuspunktis. Foto: Toomas Huik

Pelgulinna elanikud on šokeeritud Põhja-Tallinna valitsuse otsusest kolida süstlavahetuspunkt Koplist Erika tänavalt Pelgulinna Paldiski maanteele.

Petitsioon.ee keskkonnas on algatatud pöördumine Põhja-Tallinna valitsuse poole, et Paldiski maanteele kavandatavale süstlavahetuspunktile leitaks mõni teine asukoht. Muuhulgas ei lepi inimesed sellega, et süstlavahetuspunkti uut asukohta hoiti viimse hetkeni salajas ning 13. juunil seati ümberkaudsed elanikud ootamatult fakti ette, et nende kodu juurde kolib kõigepealt süstlavahetus, millele peatselt järgneb ka narkomaanide metadoon-asendusravi.

Asukohavalikut põhjendas linnaosavalitsus muuhulgas sellega, et seal läheduses ei ole lasteasutusi ega suuri elumaju. «Märgime käesolevaga, et LOVi esimene väide on täiesti väär, kuna Paldiski mnt 36a vahetus läheduses asuvad mitmed noorte- ja lasteasutused: Pelgulinna Gümnaasium, Jakob Westholmi Gümnaasium, Kelmiküla lasteaed ning Laulu- ja tantsukool WAF. Samuti asub Paldiski mnt 36a vahetus läheduses ka Telliskivi Perearstikeskus. Lisaks asuvad vähem kui ühe kilomeetri raadiuses kolm lasteaeda: Lasteaed Ojake (Ädala tn 3), Tallinna Kullerkupu Lasteaed (Kullerkupu tn 10) ja Tallinna Kannikese Lasteaed (Kannikese tn 3),» kirjutavad petitsiooni algatajad.

Inimesed nõuavad linnaosavalitsuselt vastuseid mitmele küsimusele ning kinnitavad, et ei nõustu ei ajutise ega alalise süstlavahetuspunkti rajamisega Paldiski maanteele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles