Erakonnad vananemise pärast väga ei muretse

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna noortekogu reklaam Tallinna liinibussil.
Keskerakonna noortekogu reklaam Tallinna liinibussil. Foto: Sander Ilvest

Postimees vestles kolme erakonna juhtfiguuriga, kes ei näe keskmise vanuse kasvus üleliia ohtlikku probleemi.

Keskerakonna (keskmine vanus 54 aastat) vastse peasekretäri Oudekki Loone väitel on parteil tugev toetus kõigis elanikegruppides. «Poliitiline aktiivsus on võib-olla mõnevõrra suurem üle keskealiste inimeste hulgas,» rääkis ta. «Neil on ka rohkem vaba aega. Kui vaatame Eesti praegust majandust, siis on noortel inimestel kohutavalt suur pinge. Ühiskonda panustamiseks jääb väga vähe aega.»

Loone sõnul tuleks kõigilt erakondadelt küsida, mida on tehtud valesti, et noortel pole aega avalike asjadega tegelemiseks. Samas ei saagi tema kinnitusel noorte praegust poliitikahuvi võrrelda 1980. aastate lõpuga, mil ta arutas vähem kui kümneaastasena sõpradega hoovis Nõukogude Liidu ja USA juhtide Reykjavíki kohtumist. «Viimase 15 aastaga on kuidagi kahanenud mõtteviis, et erakond on instrument, mille kaudu rahvas osaleb riigi valitsemises,» lisas Loone. «Me peaks selle mõtteviisi tagasi tooma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles