Rahvas ei taha presidendiks Savisaart ega Helmet (33)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Allikas: TNS Emor

Kui Eesti presidendi valiks rahvas ja poolthääle asemel saaks anda vastuhääle, saaks enim vastuhääli Eesti poliitika kõige vastuolulisem parteijuht Edgar Savisaar.

Savisaart ei sooviks näha Kadrioru lossis tööd tegemas, vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril ja vana-aasta õhtul rahvale kõnet pidamas, Eesti riiki välismaal esindamas ja seadusi välja kuulutamas 51 protsenti 1375st inimesest, kes vastasid Postimehe tellimusel uuringufirma TNS Emori küsimusele «Kes ei tohiks saada presidendiks?».

Eestlastest vastajad on eriti jäigad: 71 protsenti ei kujuta Savisaart ette presidendina, muust rahvusest inimeste seas on nii resoluutseid üheksa protsenti vastanuist. Savisaare vastu on 58 protsenti kuni 35-aastastest vastajatest ja 44 protsenti üle 50-aastastest. Vastumeelsus on suurem jõukamate ja haritumate seas. Savisaare kindluses – Tallinnas (kus ta on kõrvaldatud linnapea ametist kahtlustatuna altkäemaksu võtmises) – ei taha teda presidendina näha 43 protsenti vastajatest.

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles