Pärnumaa kalur pürib üksikkandidaadina riigikokku

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Merirand.
Heiki Merirand. Foto: Toomas Huik

Pärnumaal Audrus elav kalur Heiki Merirand on end riigikogu valimisteks üles seadnud üksikkandidaadina.

Merirand kandideerib 12. valimisringkonnas (Pärnumaa).

Heiki Merirand on varem valimistel kandideerinud kahel korral. 2005. aasta kohalikel valimistel kandideeris ta Audru vallas üksikkandidaadina ja sai 18 häält. 2009. aasta kohalikel valimistel kandideeris ta aga sotside nimekirjas ja sai parema häältesaagi – 31 häält. Toona esitas Merirand Pärnu maakonna valimiskomisjonile kaebuse, milles kirjutas, et ta oleks pidanud aktiivse valimiskampaania tõttu saama rohkem hääli. Mehe kaebus jäeti rahuldamata.

Äriregistri andmetel astus Merirand 2002. aastal Isamaa ja Res Publica Liitu ning lahkus sealt 2009. aastal. 18. jaanuaril 2009 astus ta sotside ridadesse ja 12. novembrist 2009 ta sinna enam ei kuulu. Nimelt arvati ta sotside liikmete seast välja ebaväärika käitumise ja erakonna maine kahjustamise tõttu.  «Et tema käitumine on piirkonna juhatusele varemgi probleeme valmistanud, ei näe me võimalust edasiseks koostööks,» põhjendas SDE Pärnumaa piirkonna juht Epp Klooster toona.

Kandideerimisdokumendid on esitanud ka kaheksas üksikkandidaat Märt Meesak, kes kandideerib 9. valimisringkonnas (Jõgeva- ja Tartumaa). Eelmistel, 2007. aasta riigikogu valimistel kandideeris kokku 7 üksikkandidaati, seega on möödunud valimiste üksikkandidaatide hulk juba ületatud. Kandidaatide registreerimine lõpeb 20. jaanuaril kell 18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles