Viltune viinavagu südames

Indrek Kuus
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kuus.
Indrek Kuus. Foto: Erik Prozes / Postimees

Tulin vaiksesse pubisse kirjatööd tegema, sest töölisklassi esindajad on maja kallal ametis ja saevad, kolgivad, lõikavad ja puurivad. Pubis oli kaks tublit töömeest lõunal, üks ütles teisele, et küll tahaks ühe külma õlle võtta, aga ei saa. «Siin on nulli ka,» mainisin mina. Mees ütles: «Ähh, ma parem olen ilma.» Eks iga mees ise tea.

Mehi saavat rühmitada ka niiviisi: ühed teevad tööd ja ei joo, teised joovad ja teevad ka tööd, kolmandad joovad ja tööd ei tee, neljandad ei joo, kuid ikkagi tööd ei tee. Need viimased olevat kõige hullemad.

Mina võtsin nullõlle, panin arvuti käima, raamatud rivvi ja hakkasin tööle. Elu on õpetanud, et võid auru all enda meelest küll kõva mees olla, aga paljud teised ja omad lähedased arvavad teisiti. Looduslik valik ja moodne ühiskond soosib kainust. Väga õige. Ka mind õpetas elu lõpuks, et alkohol olgu pidupäevajook, mitte igapäevane leivakõrvane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles