Käpalistele meeldib karjääritolm

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna botaanikaaia avamaakollektsioonide osakonna juhataja Olev Abner leidis veel õide puhkemata roheka käokeele, mis lõhnab vanilli järele.
Tallinna botaanikaaia avamaakollektsioonide osakonna juhataja Olev Abner leidis veel õide puhkemata roheka käokeele, mis lõhnab vanilli järele. Foto: Raul Mee

Küsimus, milline taim eelistab kasvukohane mahajäetud karjääre ja muid tööstusmaastikke, kus on palju tolmu ja veel vähe teisi liike, passiks mõnda mälumängu. Vastus kõlab ilmselt paljudele üllatuslikult – need on meie enda orhideed ehk osa lubjalembestest käpalistest.

Eesti orhideed seostuvad paljudel ilmselt ennekõike loopealsetega, kus suveõhtul leviv hõng juhatab hilise uitaja õrna välimusega ööviiuli – nii teda rahvasuus enamasti kutsutakse – juurde.

Tallinna botaanikaaia osakonnajuhataja Olev Abner viib aga meie seltskonna neid otsima hoopis Männiku karjääri. Huvitav, mida selles tolmuses ja hõredas männimetsas küll kasvada saab? Aga selgub, et saab!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles