Randpere: kasutasin aega ka isiklike asjade ajamiseks (17)

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljavõte riikikogu juhatuse otsusest kinnitada Valdo Randpere lähetus Taisse.
Väljavõte riikikogu juhatuse otsusest kinnitada Valdo Randpere lähetus Taisse. Foto: Repro

Riigikogu liikme Valdo Randpere sõnul kulus tal Tais ametlikele kohtumistele kahe ja poole nädalasest puhkusest neli-viis päeva. Kuluhüvitist küsis ta poole ulatuses lennupiletite maksumusest.

- Käisite kahe ja poole nädalasel välislähetusel Tai kuningriigis ja Myanmaris n-ö talvisel pikaks venitatud koolivaheajal. Ja riigikogu juhatus aktsepteeris seda kui riigikogu saadiku välislähetust, kus te kohtusite aukonsuli ja mitme Tai senaatoriga ning külastasite üht kooli. Küsisite kuluhüvitiste arvelt vaid poole lennupiletite hinnast – miks mitte koguhinda? Ega ka hotellikulusid?

Riigikogus on selline praktika, et kui riigikogu liige läheb ametlikule välislähetusele, aga jääb isiklikes asjades kauemaks, kui on vajalik ametlikeks kohtumisteks, saab ta kuluhüvitistest katta poole lähetuse maksumusest. Antud juhul kasutasin kuluhüvitisi poole lennukipileti hinna ulatuses, kõik ülejäänud kulud maksin ise. Kogu reisi hinda ei küsinudki just sellepärast, et kasutasin riigikogu istungitevaba nädalat ka isiklike asjade ajamiseks.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles