VIDEO ja GALERII: Vaata, millised emotsioonid valdasid koolilõpetajaid

Katriin Tralla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sadakond Tallinna 21. Kooli õpilast lõpetasid eile gümnaasiumi. Peale aktust jagasid nad Postimehega oma värskeid emotsioone ja rääkisid tulevikuplaanidest.

Aktus oli juba lõppenud, aula oli lillelõhnadest tulvil. Õnnelike nägudega lõpetajad kogunesid viimasele klassipildile Tallinna 21. Kooli aulatreppidele. «Kas keegi saaks meid üle lugeda?» muretses neiu esireast, nägu vaevu lillesülemialt paistmas, et ikka kõik armsaks saanud klassikaaslased suure sagina keskel pildile jõuaksid.

Hiljem koguneti auditooriumisse šampust ja torti nautima. Noored olid rõõmsad, et on võiduka lõpuni jõudnud. 12C klassi lõpetaja Maia-Triin ütles, et teda valdab kergendus: «Hetkel tundub, et raske osa on läbi, kuigi ma tean, et võib veel raskemaks minna.» Tema klassivend Karl-Erik oli veidi mures, kuna ülikoolis ei ole enam õpetajaid, kes tagant utsitaksid. Mirjam, kes lõpetas 12A klassi, oli ka veidi kurb, kuna armaks saanud klassikaaslastega lähevad nüüd teed lahku.

Edasi plaanitakse minna nii kõrgharidust omandama kui ka maailma avastama. Teiste hulgas lõpetas ka tippmodell Alexandra Elisabeth Ljadov, kes koolipingi rühkimise kõrvalt on kõndinud maailmakuulsate disainerite moešõudel. Eduka modellikarjääri kõrvalt soovib ta ka filmindust õppima minna. Keskkoolis teineteist leidnud Käti ja Karl lähevad koos reisima ja peale astuvad ka ülikooli. Reaalkallakuga klassi lõpetanud Elisa soovib minna veterinaariat õppima, tema klassiõde Mirjam võtab veel mõtlemisaega.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles