Veskimetsas kõlab linnunaer

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaia kuukabarra.
Tallinna loomaaia kuukabarra. Foto: Inari Leiman

Nii vihma kui ka päikest pakkunud jaaninädal möödus suve algusele iseloomuliku sigina-sagina ja häälekusega. Pesadest uitama läinud kajakapojad hoiavad vanalinde pidevas häireseisundis. Ka metsa all on kosta hoiatushüüdeid – pesakastidest on laia ilma lendamas rasvatihaste pojad.

Faasanite ekspositsiooni suurimas aedikus näeb koos argusfaasanite ja siidisabadega nüüd ka kuukabarrat ehk naeru-safiirlindu (pildil), kelle pikad kõkutav-kõristavad naeruhood tema kodumaal Austraalias inimesi vahel lausa tüütavad. Ka siin on Austraalia linnustiku sümbol ja madude hirm oma territooriumi märgistavaid naerupahvakuid juba kuuldavale lasknud.

Kesknädalal sündis Jaapani makaakide peregruppi neljas pisipoju ja kahe pojaga sai maha noor okasseapaar. Juurde sündisid veel kaks Siberi kaljukitse, Dagestani tuur ja ida-sinilammas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles