Võrumaal tappis joobes mees peretüli käigus oma abikaasa (8)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Võrumaal tulistas joobes mees täna ennelõunal peretüli käigus jahirelvast surnuks oma abikaasa.

Lõuna prefektuuri teatel sai politsei kella 11.20 ajal väljakutse Paidra külla, kus 66-aastane mees tulistas jahirelvast oma 54-aastast abikaasat, kes sai väga raskelt vigastada ja kelle elu ei õnnestunud päästa. Esialgsetel andmetel oli mehe ja naise vahel tekkinud konflikt.

Tüli käigus võttis ägestunud mees talle kuuluva registreeritud jahirelva ja tulistas naist. Samas talumajas viibis üks sugulane, kel õnnestus tulistamise järel põgeneda ning teatada juhtunust häirekeskusele. Mõni aeg hiljem teatas naise tulistamisest häirekeskusele ka kuriteos kahtlustatav.

Lõuna prefektuuri operatiivjuhi Helmer Halliku sõnul planeeris politsei sündmuskohale sõites kiirelt mehe kinnipidamise taktika. «Läbimõeldud tegevusplaan sellistes ohuolukordades on ülioluline. Kuna mees oli joobes ja relva kasutanud, oli ka tema edasine käitumine ettearvamatu. Meie eesmärgiks oli ta kiiresti kahjutuks teha. Välistada, et temast kellelegi täiendavalt veel ohtu võiks olla,» kirjeldas ta.

Tema sõnul määrasid politseinikud sündmuskohale jõudes ohuala ning pidasid mehe tema taluõuel kinni nii, et vastupanu osutada ta ei märganud ega jõudnud. Praegu on mees politsei arestikambris.

Juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel.

«Seda, millised sündmused täpselt eelnesid naise traagilisele surmale, selgitab kriminaalpolitsei nüüdsamagi sündmuskohal. Me ei tea veel kõiki nüansse, aga vägivald ei ole kunagi aktsepteeritav lahendus. Mitte kellegi suhtes,» lisas operatiivjuht Lõuna prefektuuri teatel.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles