Eksootilised eestlased ootavad ajakirjanikult uusi imetegusid (1)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abhaasiast Eestisse kolinud Roland, Irakli, Leo, Levan ja Rostom Liiband elavad tillukeses toas Rahingel laudahoones. Esiplaanil koer Donna.
Abhaasiast Eestisse kolinud Roland, Irakli, Leo, Levan ja Rostom Liiband elavad tillukeses toas Rahingel laudahoones. Esiplaanil koer Donna. Foto: Margus Ansu / Postimees

Mõista-mõista, kes ta on? Pärit on ta Abhaasiast, Gruusias on ta pagulane, omab Eesti kodakondsust, ehkki pole eesti keele ja kultuuriga kokku puutunud, sest teda kasvatasid megrelid. See on Leo Liiband. Ta ise peab end eestlaseks.

Tartumaal Tähtvere vallas Rahingel asuvaid Tartu Agro laudahooneid ühendavad kitsamad ruumid personali tarbeks, ühes sellises elabki juba ligi aasta aega Leo Liiband oma poegadega.

Eestisse saabudes oli tema perekonnanimi veel Orzhonia. Postimees kirjutas Liibandist läinud suvel, kui ta jõudis esialgu koos kahe pojaga Alatskivi valda, kus seadis end sisse poolvenna juures. Nüüd on neile järele jõudnud veel kaks poega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles