Lendoravale luuakes veerandsada uut püsielupaika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lendorav.
Lendorav. Foto: Wikipedia.org

Lendorav on Eestis väljasuremisohus ning selle väikese pelgliku imetaja arvukus kahaneb kiiresti: kui 2012. aastal oli keskkonnaregistris 102 lendorava leiukohta, siis möödunud aastaks oli neist asustus säilinud vaid 39 paigas. Lendorava kaitseks soovib keskkonnaministeerium vastu võtta määruse, millega muudetakse seniste püsielupaikade piire ning moodustatakse 25 uut püsielupaika.

Pimeduse varjus tegutseda armastav lendorav on Eestis oma levila läänepiiril. Ta on kantud esmatähtsa liigina Euroopa Liidu loodusdirektiivi, mille järgi vajab liik tugevat kaitset, vahendas «Aktuaalne kaamera».

«Tänastest elualadest talle selgelt ei piisa, ta jääb nendel elualadel isolatsiooni, langeb röövloomade ohvriks ja on asjade praeguse seisu juures määratud Eestis väljasuremisele,» rääkis keskkonnaministeeriumi looduskaitsenõunik Hanno Zingel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles