Moskva võib vastata NATO-le Balti laevastiku tugevdamisega (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venelaste raketisüsteem Iskander
Venelaste raketisüsteem Iskander Foto: AFP / Scanpix

Venemaa saab vastata NATO suurenevale sõjalisele kohalolekule Vene Balti laevastiku tugevdamisega, samuti on kava paigutada Kaliningradi oblasti raketisüsteem Iskander-M, ütles Vene parlamendi alamkoja kaitsekomisjoni esimees Vladimir Komojedov laupäeval.

«Kaliningrad on eelpost meie läänepiiril ja peamine Balti laevastiku baas, mida ümbritsevad igast küljest NATO liikmesriigid,» lausus Komojedov.

«See on eripiirkond ning peame veelgi tugevdama oma lennundustiiba, suurendades relvajõududele saadaoleva varustuse hulka. Iskander-süsteemi paigutamise kava olemasolust on korduvalt teatatud,» ütles Komojedov.

«Riigi relvastusprogramm juba sätestab endas seda, kuidas Balti laevastikku tugevdada ja millega ning see protsess juba käib. Uut varustust ja laevu võetakse juba vastu ning suur maabumislaev Aleksandr Gren lõpetas hiljuti merekatsed.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles