Eesti põldudel katsetati uut keskkonnasäästlikku vedelsõnnikulaotusmasinat (2)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõnnik. Pilt on illustratiivne
Sõnnik. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Karmistuv veeseadus sunnib põllumajandustootjaid soetama keskkonnasäästlikke lägalaotusseadmeid, et loodusesse sattuv orgaaniline väetis ei põhjustaks kasu asemel kahju. Eesti ühe suurema piimatootja Väätsa Agro põldudel sai näha uusimat tehnikat, mida kasutatakse vedelsõnniku otse mulda viimiseks, vahendab ERR.

«Nõukogude ajal harjumuspärast läga põllule laotamist praegu peaaegu enam ei kohtagi. Moodsad masinad, mida Väätsa Agro põllul näha sai, viivad vedelsõnniku otse mulda,» rääkis Väätsa Agro juhatuse esimees Margus Muld «Aktuaalsele kaamerale».

«Kõige tähtsam on valida oma ettevõtte tingimuste jaoks selline laotamise aeg ja viis, et võimalikult palju vedelsõnnikus olevaid toitaineid jääks põldu, taimedele ja mullale ja võimalikult vähe satuks keskkonda, kus seda keegi eriti ei oota,» selgitas Eesti Taimekasvatuse Instituudi teadur Taavi Võsa.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles