Tallinn kauples veehinna tõusu 0,6 protsenti madalamaks

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Tallinna Vee poolt taotletud veehinna tõusu protestinud ja veefirmaga läbirääkmistesse asunud Tallinna linnavalitsus suutis hinnatõusu 0,6 protsenti madalamaks kaubelda.

Tallinna linnavalitsus kavatseb tänasel istungil heaks kiita vee ja kanalisatsiooni 12,8-protsendilise hinnatõusu. Tallinna Vesi esitas juuli lõpus linnavalitsusele taotluse tõsta vee- ja kanasisatsioonitariifi 1. jaanuarist 13,4 protsendi võrra.

Veefirma andmetel tõuseb uue tariifiga tõuseb keskmise leibkonna vee- ja kanalisatsiooniteenuse kuuarve keskmiselt 26 krooni ehk 225 kroonini kuus. 13,4-protsendise tõusu korral oleks makstav summa kasvanud umbes krooni võrra enam.

Veetariif on praegu 15,84 krooni ja reovee tariif 12,81 krooni kuupmeetrilt. Kokku tuleks maksta 28,65 krooni kuupmeetrilt.

1. jaanuarist kehtima hakkav uus veetariif hakkab olema 17,87 krooni ja reovee tariif 14,46 krooni kuupmeerilt. Kokku tuleb tasuda 32,33 krooni kuupmeetrilt.

AS Tallinna Vesi juhatuse esimees Ian Plenderleith rõhutas, et tariifitõus võimaldab ettevõttel jätkata investeeringuid veekvaliteeti, keskkonnahoidu ja kliendirahulolu suurendamisse.

«Ettevõte on tänaseks saavutanud maailmataseme nii vee kui ka puhastatud reovee kvaliteedi osas, kuid üha kallinevate keskkonnatasude, teenuste ning ressursside nagu elekter, gaas ja kemikaalid valguses on meie teenuste kvaliteeditaseme hoidmine ja jätkuv parandamine meile suureks väljakutseks,» selgitas Plenderleith.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles