EKRE noorteliikumise juht astus kehtivate karistuste tõttu ametist tagasi (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melvin Ohtla.
Melvin Ohtla. Foto: Facebook / Kuvatõmmis

Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) noorteliikumine Sinine Äratus valib juuli alguses uue juhi, kuna üle-eelmisel nädalal liikumise juhiks valitud Melvin Ohtla astus pärast valituks osutumist kehtivate karistuste tõttu ametist tagasi.

Äriregistri andmetel astus Ohtla täna ka erakonnast välja. 25-aastane Ohtla liitus EKRE-ga kolm kuud tagasi märtsis.

18. juunil valis Sinise Äratuse üldkoosolek uueks juhatuse esimeheks Melvin Ohtla. EKRE esimees Mart Helme ütles BNSile, et Ohtla teatas samal päeval, et ei saa Sinise Äratuse esimehe kohuseid täita ja astus ametist tagasi.

Tagasiastumise põhjuseks on asjaolu, et Ohtlal on erinevate rikkumiste eest kokku 12 kehtivat karistust, neist kaks narkootikumide käitlemise eest.

Näiteks mõistis Tartu maakohtu Viljandi kohtumaja Ohtlale 2011. aastal nelja-aastase vanglakaristuse kaheaastase katseajaga. Tänavu 1. juunil võttis Lõuna prefektuur Ohtlalt üheks kuuks sõiduki juhtimisõiguse ning lisaks on Ohtlal korduvalt karistatud rahatrahviga.

«Need on noorpõlve patud,» ütles Helme. Tema sõnul andis Ohtla kohe pärast valituks osutumist mõista, et ta ei saa karistatuse tõttu esimehe kohuseid täita ja astus tagasi.

Helme sõnul valib Sinise Äratuse juhatus liikumisele uue juhi juuli alguses.

Sinise Äratuse äsja valitud juhatusse kuuluvad Ruuben Kaalep, Triin Kuusk, Rain Pärnaste ja Kert Urmas Raudvere.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles