VIDEO: Poeg ja pojapoeg täitsid sõdurist isa südamesoovi

Katriin Tralla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksa sõdur oli sunnitud 1943. aastal Tallinna sadama kaitseks ühe hõlmikpuu maha raiuma, kuid tema poeg ja pojapoeg täitsid isa südamesoovi ning istutasid sinna nüüd uue puu.

Saksa sõdur Theodor Claussen oli teise maailmasõja ajal mereväe ohvitser ning tema ülesandeks oli kaitsta Tallinna sadamat õhurünnakute eest.

Mees oli sunnitud ühe suure ja ilusa hõlmikpuu maha raiuma, kuna see kasvas keset lahinguvälja. See aga jäi sõduri hinge kriipima ning ta soovis Tallinnasse tagasi pöörduda ja uue puu asemele istutada. Eesti oli aga nõukogude võimu all ning tol ajal oli see võimatu.

Nüüd aga tulid Theodori poeg ja pojapoeg Tallinna, et oma pere kuludega puu isa eest siia istutada. 

«Hõlmikpuu istutamise idee tuli mu naisel, kes  tegi mulle selle sünnipäeva kingituseks. See on väga emotsionaalne üllatus. Ma väga naudin siin olemist,» sõnas sõduri poeg Dirk Claussen.

«Ma tean, kui tähtis see oli mu isale ning ma soovisin ka sellest osa võtta ja esindada järgmist põlvkonda,» lausus sõduri pojapoeg Fabian Claussen. Ta loodab, et näeb seda puud siin sirgumas. Ta oli kurb, et tema vanaisa enam nendega ei ole, kuid tundis headmeelt selle üle, et neil oli võimalus tema unistus teoks teha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles