Rõivas Brexitist: otsused tuleb teha liigse viivituseta

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi valitsuse istung
Vabariigi valitsuse istung Foto: Tauno Tõhk/Riigikantselei

Peaminister Taavi Rõivas ütles eile pärast Suurbritannia referendumi järel korraldatud valitsuse erakorralist istungit, et edasised otsused tuleb teha ilma liigsete viivituste, kuid ka pöörase ajasurveta.

Rõivas ütles pressikonverentsil, et järgmise sammuna tuleb leppida kokku, milliseks kujuneb suhe Suurbritannia ja Euroopa Liidu vahel. Tema sõnul on erinevaid võimalusi, kuid praegu on lõplikeks otsusteks veel liiga vara. «Oluline on teada ka seda, et enne kui Suurbritannia esitab avalduse, mingeid läbirääkimisi ei peeta,» ütles ta.

Samas pole Eestil ega Euroopa Liidul Rõivase sõnul mingit õiguslikku mehhanismi, kuidas survestada Suurbritanniat oma otsust kiiremini tegema. Tema sõnul on Suurbritannia peaminister David Cameron öelnud, et Euroopa Liidust lahkumise avalduse esitamise peaks otsustama järgmine peaminister, kes võiks ametisse astuda oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles