Küüt: illegaalse immigratsiooni surve euroliidu piirile on kasvanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illegaalsed immigrandid Istanbulis.
Illegaalsed immigrandid Istanbulis. Foto: AFP / Scanpix

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori Raivo Küüdi sõnul on illegaalse immigratsiooni surve Euroopa Liidu välispiirile kasvanud, kuid Eestis tuleb pigem arvestada immigrantide transiidiga parematesse elupaikadesse.

«Konkreetselt Eesti lõigule on illegaalse immigratsiooni surve vähenenud,» kinnitas Küüt pressikonverentsil siseministeeriumis. Selle põhjuseks pidas ta ühelt poolt piirivalve otsest tegevust nii tehnilise valve taseme tõstmisel kui ka patrullimistaktika muutmisel. «Teiseks on oluline, et meil on väga hea koostöö Vene Föderatsiooniga – küsimused lahendatakse kiiresti, seetõttu surve meie piirile on väike.»

Küüdi sõnul on samas surve euroliidu piirile tervikuna suurenenud. «Praegu on väga kuumad kohad Kreeka-Türgi. Me teame, et inimesed, kes illegaalselt imbuvad Euroopa Liitu, otsivad kohti, kus on soodsamad elutingimused. Paraku on need sageli ka Põhjamaad, mis tähendab, et Eesti on paratamatult situatsioonis, kus illegaalsed immigrandid liiguvad läbi vabariigi. See seab meile teised ülesanded, et seda transiiti meie riigis vähendada.»

Küll aga on kasvanud salakaubaveo surve ka Eesti piiril, eriti on sagenenud salasigarettide Eestisse toomised ja nende kogused. Küüdi sõnul kasvas surve salakaubandusele automaatselt alates möödunud aasta juulist, kui muutusid nende toodete legaalselt sissetoomise piirmäärad. «Oleme oluliselt rohkem kui varem tabanud salakaubavedajaid,» kinnitas Küüt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles