Maavanem tahab annetused eliitkoolis lõpetada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kruusimägi
Toomas Kruusimägi Foto: Raigo Pajula

Harju maavanem Ülle Rajasalu tegi Tallinna inglise kolledžile ettekirjutuse lõpetada sügisest lapsevanematelt annetuste nõudmine ja tagada õppekava täitmine kaasrahastuseta. Ühtlasi hoiatas maavanem Tallinna linna, et juhul kui nad ettekirjutust ei täida, tuleb maksta sunniraha 640 eurot.

Nimelt tuvastas maavalitsuse järelevalve inglise kolledžis, et kooli 26 õpetajale maksab osa palgast kinni Kaasaegse Kooli Sihtasutus (KKSA) lapsevanematelt kogutud annetuste eest. Samuti leiti, et annetused KKSA-le ei ole lapsevanemaile päris vabatahtlikud.

Järelevalve märkis, et kool tohib küll annetusi vastu võtta, kuid kasutada võib seda raha vaid õppekavavälise tegevuse jaoks, mitte aga õpetajatele palga maksmiseks. «Väide, et annetust ei küsi mitte kool, vaid sihtasutus, ei muuda asja olemust, sest õpetajale palga maksmine on seadusest tulenevalt kooli ülesanne,» leidis järelevalve oma otsuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles