Olgu meri või jõgi, Pärnus saab ikka ujuda

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väliujula Räämal.
Väliujula Räämal. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu jõe paremkaldale tuleb väliujula! Kevadel televiisorist seda kuuldes olime mehega kohe vaimustuses. Esiteks asub jõeujula lähedal Ülejõe linnaosale, mille elanikeks ka meie suvel end mõnda aega peame, teiseks on jõgi üldiselt soojem kui meri ja kolmandaks pole vaja pikalt vees kõndida, enne kui saab ennast märjaks kasta. Veel arvasime, et küllap on seal rahvast vähem kui mererannas ning vaade jõele ja möödasõitvatele alustele lisab võlu. Mis siis muud kui jäime põnevusega suve ootama.

Pärnusse jõudes viiski esimene rattasõit kohe Räämale. Oli ilus suveõhtu ja kaldapealne ujula ees paksult rahvast täis. Jalgrattad risti-rästi maas, lõbusad noored nende juures askeldamas. Ujujaid hakkas silma nii väliujula pikemas, 50-meetrises osas kui ka sillaga eraldatud laste suplusalal kalda ääres. Täiskasvanud ujusid jõe keskele,  mõni julgem ka üle jõe, lapsed hüppasid peakat või pommi, ülemeelikumad lükkasid üksteist sillalt vette. Lõbu oli kõigil laialt. Eks seesugust suvist kogunemispaika oligi siia kanti hädasti tarvis – eriti teismelistel pole ju palju kohti, kus omasugustega kokku saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles