Isegi eskimod kadestaksid seda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontrast Tallinnas Skoone bastioni läheduses asuva vana puitmajaga aitab esile tuua, millise viimistletud käsitööga on Toomas ja Tobias Tikenberg oma kajakit tehes hakkama saanud.
Kontrast Tallinnas Skoone bastioni läheduses asuva vana puitmajaga aitab esile tuua, millise viimistletud käsitööga on Toomas ja Tobias Tikenberg oma kajakit tehes hakkama saanud. Foto: Toomas Tikenberg

15-aastane Tobias Tikenberg lõpetas alles 8. klassi, kuid meisterdas oma kätega valmis kajaki, mis – vaadake pilte! – on kaunim kui enamik firmatoodangut. Ent siis tekkis ootamatu küsimus: kuidas oma kätetöö merele saada?

Nad olid kahe peale vaeva näinud kokku umbes kuuskümmend päeva. Töötanud ja nokitsenud õhtupoolikutel, nädalalõppudel, kevad- ja suvevaheajalgi. Mõned tööpäevad venisid ligi kaheksa tunni pikkuseks, ent teinekord pidi piirduma kõigest tunniga – tegevuse keerukus ei lubanud korraga rohkemat. Tuli olla kannatlik.

Ja siis, kui nähtud vaev oli lõpule jõudmas, avastasid nad, isa-poega Toomas ja Tobias Tikenberg, ootamatu takistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles