Sotsid ja IRL nõuavad Alar Nääme kohest ametist lahkumist

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Matto.
Hanno Matto. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohtus täna süüdi tunnistatud Tallinna Kesklinna vanem Alar Nääme peab Tallinna linnavolikogu liikme Hanno Matto (SDE) arvates ametist lahkuma kohe, mitte jääma ootama otsuse jõustumist.

Sotsiaaldemokraat Matto on seisukohal, et Alar Nääme jätkamine linnaosavanemana mitte ainult ei kahjusta Tallinna mainet, vaid demoraliseerib kogu linnaosavalitsuse ausate ametnike tööd ning on vastuolus hea juhtimistavaga.

«Antud kaasus näitab selgelt, et Keskerakond on kasutanud oma valimiskampaanias kuritegelikul teel saadud maksumaksja raha. Loogiline oleks, et ka Valga keskerakondlased võtaksid Alar Nääme osas õiglase seisukoha tema kuulumise osas Valga linnavolikokku,» lisas Matto.

Kui sellist teadet ei saabu pühapäevaks, esitab Matto esmaspäeval linnavalitsusele ülesande Nääme ametist vabastada.

Ka Tallinna Kesklinna halduskogu esimehe ja linnavolikogu liikme Kaido Kuke (IRL) sõnul peab linnapea kohustusi täitev Taavi Aas esimeses kohtuastmes linna raha omastamises süüdi mõistetud Alar Nääme viivitamatult ametist vabastama. Vastasel juhul tuleb Kuke sõnul vastutus võtta kogu linnavalitsusel.

«Halduskogu, kes kooskõlastab linnaosavanema ametisse nimetamise, tegi linnavalitsusele ettepaneku vabastada Nääme ametist juba möödunud aastal. Paraku linnavalitsus sellele ettepanekule toona ei reageerinud. Nüüd ei saa enam pead liiva alla peita ja tuleb tegutseda: Taavi Aas peab olukorrale reageerima ja vabastama Nääme viivitamatult ametist,» ütles Kukk.

«Vastasel juhul tuleb Nääme karistuse jõustumisel astuda tagasi kogu Tallinna linnavalitsusel. Kesklinna linnaosavanema nimetab ametisse linnavalitsus ja see tähendab, et tema ametis jätkamise kui ka tegude eest peab olema valmis vastutama linnavalitsus,» selgitas Kukk.

Nääme mõisteti süüdi Tallinna Kesklinna valitsuse eelarvest valimisürituste korraldamises. Otsuse järgi tasuti Kesklinna valitsuse eelarvest ürituste üüri-, kuid ka transpordi-, toitlustamise-, muusika- ja tehnika rendi arveid. Kohus leidis, et Alar Nääme pani teo toime kavatsetult ja määras talle 6300 euro suuruse rahalise karistuse.

Süüdimõistva otsuse jõustumine tähendab Alar Näämele vastavalt avaliku teenistuse seadusele ametikoha kaotust ja keeldu edaspidi kuni karistuse kustumiseni avalikus teenistuses töötada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles