Reformierakond otsib kompromissi Kallase ja Kaljuranna vahel (16)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: VALDO OTS/Sakala

Otsustusvõimetuse ja poliitmängurluse meistriklassis süüdistatavas Reformierakonnas käib arutelu, kuidas jõuaksid Marina Kaljurand ja Siim Kallas kokkuleppele või kuidas leiab erakond kahe kandidaadi vahel kompromissi.

Praegu pakuvad oravapartei otsustajad, et enne juuli lõppu või augusti algust otsust ei langetata. See on siiski väike samm edasi, sest peaminister ja Reformierakonna esimees Taavi Rõivas on varem lubanud otsustusaega nihutada augusti lõpuni.

Praegu kinnitab Rõivas igal võimalusel, kui tema käest Reformierakonna otsustamatuse kohta aru päritakse, et neil ei ole kuhugi kiiret ja erakonnana seisavad nad kõigi oma kolme kandidaadi kõrval. Peale Kaljuranna ja Kallase hoitakse presidendivalimiste püünel kohta ka europarlamendi liikmele Urmas Paetile.

Rõivas leiab, et näiteks Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) on end mõnes mõttes lukku pannud, kuna on panustanud ühele kandidaadile, mis kitsendab nende läbirääkimisruumi teiste erakondadega.

Fraktsioon eelistab Kallast

Reformierakonnas loeb lõpuks see, mida Rõivas oma erakonnakaaslastele ütleb. Tal on õigus valik ka otsustusele panna, sest hääletust partei ametliku kandidaadi puhul ei tule. Igal juhul on võetud eesmärgiks, et augusti lõpus saab president riigikogus ära valitud.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles