Põhja-Tallinna valitsus sõdib helikopterilendude vastu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamaja elanikke häirib pühapäeviti pea kohal tiirutav helikopter.
Kalamaja elanikke häirib pühapäeviti pea kohal tiirutav helikopter. Foto: Jaanus Lensment

Põhja-Tallinna linnaosa vanema Raimond Kaljulaid pöördub märgukirjaga lennuameti poole, et lõpetataks helikopterisõidud Põhja-Tallinna kohal.

Linnaosavalitsuse poole on pöördunud mitmed Kalamaja elanikud, kes kaebavad, et lõbusõitu tegevad helikopterid häirivad tugevalt piirkonna elanikke. Kaljulaid peab sellist inimeste rahu häirimist lubamatuks. «Mõistetav, et linn peab turistidele tegevust pakkuma ja üldjuhul olen alati ettevõtlusvabaduse poolt. Turismivaldkonna hea käekäik on väga oluline, et majandus kasvaks, palgad tõuseksid ja elu edeneks. Kuid antud juhul on siiski ületatud piir, kus kopterisõite pakkuvate ettevõtete tegevus segab eeskätt Kalamaja inimeste igapäevaelu väga tugevalt,» ütles Kaljulaid.

Linnaosavanem lubas pöörduda ka Tallinna ettevõtlusameti poole, et amet hindaks, kas nii paljusid kohalikke elanikke häirivate helikopterisõitude reklaam ikka peab olema üleval pealinna külastavatele turistidele mõeldud visittallinn.ee leheküljel, mis kuulub linnale.

Elamussõite tegevad helikopterilennud on Kaljulaiu väitel Kalamaja ja Pelgulinna ajalooliste asumite elanikke häirinud juba aastaid. Murelike elanike sõnul pole piirkonnast üle tiirutava helikopteri tõttu pühapäeviti võimalik oma koduaias viibida ega ka aknaid lahti hoida. Seda, et olukord ei ole võrreldes möödunud aastatega paranenud, kinnitasid paljud kohaliku kogukonna inimesed Kaljulaiule ka Kalamaja asumi lehel Facebookis.

Helikopteri elamuslende korraldab Tallinna kohal pühapäeviti kella 10-17 North Sky OÜ. Helikopteriväljak asub Tallinna sadama kruiisiala kõrval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles