SEB kehtestab ettevõtetele negatiivse hoiuseintressi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB pank.
SEB pank. Foto: Liis Treimann

Ettevõtted, kellel on SEBs hoiul üle miljoni euro, peavad suure tõenäosusega hakkama alates augusti keskpaigast pangale oma raha hoidmise eest 0,4 protsenti aastas peale maksma. Eesti Panga hinnangul on vaieldav, kas seadus lubab nii teha.

SEBst öeldi eile Postimehele, et valuutahoidmistasu ei rakendu automaatselt, vaid sellest teavitatakse klienti ette. Kui klient ei ole nõus maksma, on tal võimalik hiljemalt 14. augustil leping pangaga lõpetada. «Kui lepingu lõpetamise soovist ei teatata, loeme, et klient on muudatustega nõustunud,» seisab panga kodulehel.

Eesti Panga asepresident Madis Müller märkis võlaõigusseadusele viidates, et on vaieldav, kas pankadel on õigus tavaklientidele negatiivset hoiuseintressi kehtestada. Ta lisas, et ka teistes riikides, kus intressimäärad on veel negatiivsemad kui euroalal (näiteks Rootsi või Taani), ei rakenda pangad jaeklientide hoiustele negatiivseid intressimääru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles