Noorte talentide orkester Eestis

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Riikide Talentide Sümfooniaorkester YOA
Ameerika Riikide Talentide Sümfooniaorkester YOA Foto: Pressifoto

Pille Lille Muusikute Fond kutsus Eestisse Ameerika riikide talentide sümfooniaorkestri YOA, kes viibib Eestis 15. juulini. Orkester on XXIV Rapla kirikumuusika festivali peaesineja. Tegemist on Eesti ja Ameerika seni suurima kultuurilise koostööga ning vaieldamatult ühe kõige kõrgetasemelisema haridusprojektiga klassikalise muusika valdkonnas. Uusi talente loov organisatsioon YOA asutati 2001. aastal maailmakuulsate muusikute, teiste seas ooperilaulja Placido Domingo, helilooja Philip Glassi, pianist Marta Argerichi ja tšellist Yo-Yo Ma eestvedamisel.

Placido Domingo ütles intervjuus Postimehele, et orkestri loomise idee oli kantud mõttest, et üheskoos mängiksid maailma parimad ja helgemad noored muusikud. «Praeguseks on noored talendid võitnud väga paljude kuulajate südamed,» ütles Domingo. «Tänu kaunile muusikale, mida nad koos loovad, saavad nii nemad ise kui ka publik osa muusika imelisest jõust. Ma olen õppinud nende kirest, andekusest ja rõõmust muusika vastu väga palju.» Ta lisas, et tegu on erakordse seltskonnaga, kellest vaimustub kindlasti ka Eesti publik.

VII rahvusvahelises Rapla suvekoolis kohtuvad andekad Eesti noored Ameerika muusikutega, kelle on välja valinud kõrgetasemeline žürii üle 1300 taotleja seast. Noori juhendavad suvekoolis maailma tipp-pedagoogid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles