Kaks saatkonda pääsesid napilt sulgemisest

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti ei sulge ühtegi saatkonda Euroopa Liidu ja NATO riikides, kinnitas välisminister Marina Kaljurand möödunud neljapäeval. Vaid 24 tundi varem jõudis aga valitsuse infosüsteemi dokument, milles Kaljurand teeb ettepaneku Praha ja Lissaboni saatkond kinni panna.

Möödunud neljapäeval arutas valitsuskabinet välisesinduste ümberkujundamise kava. Pärast valitsuskabineti istungit selgitas välisminister Marina Kaljurand isiklikult kõigile meediakanalitele, miks otsustas riik tuleval aastal sulgeda Brasiilia saatkonna (mis on Eesti ainus esindus Lõuna-Ameerikas) ja tõmmata pisut kokku Hiina saatkonda ning miks on tõsises ohus Kasahstani esinduse jätkamine. Olgu öeldud, et Eesti saatkond Kasahstanis Astanas on samuti piirkonna ainus Eesti esindus.

Põhjuseks on välisministeeriumi eelarvekärped. Selliste plaanidega oleks võimalik kokku hoida 1–1,5 miljonit eurot. «Euroopa Liidu ja NATO riikide osas ei pea ma võimalikuks ühegi esinduse sulgemist, vastupidi, soovime neid tugevdada, kui nüüd raha kokku hoiame,» märkis Kaljurand neljapäeval Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles