Analüüsi tulemusena käidi välja idee kaotada ministeeriumid

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministeeriumide ühishoone kavand aastast 2014.
Ministeeriumide ühishoone kavand aastast 2014. Foto: RKAS

Rahandusministeerium käis riigiülesannete analüüsis välja idee kaotada ministeeriumid ja luua nende asemel ühtne valitsuskeskus.

Analüüsi kohaselt on Eesti ministeeriumid kapseldunud nn silotornidesse ja koostöö puudumine põhjustab tihtipeale tegevuste dubleerimist, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Silotornide» piiride lõhkumine tähendaks sisuliselt ministeeriumide praegusel kujul kaotamist ja keskse valitsusaparaadi moodustamist. Tegu on siiski hetkel pelgalt visiooniga, sest ministeeriumide kaotamine ei oleks praeguse põhiseadusega kooskõlas.

Visiooni kohaselt väheneks tippjuhtide arv - kümne kantsleri asemel oleks üks, 44 asekantsleri asemel 22. Kui selle aasta alguse seisuga töötab ministeeriumides kokku umbes 2700 inimest, siis Tallinnasse Suur-Ameerika tänavale nn superministeeriumisse kokku toodavas valitsuskeskuses saadaks visiooni kohaselt hakkama 1000-1200 töötajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles