Viru tänav valmib plaanitust varem

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinn,Tallinn 05.07.2016
Viru tänava Fremont.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Vanalinn,Tallinn 05.07.2016 Viru tänava Fremont. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuigi Viru tänava rekonstrueerimine peaks lõppema 30. novembril, on tööjärg juba praegu nii kaugel, et ehitusega loodetakse ühele poole saada septembri teises pooles.

«Täpset kuupäeva täna veel ei julge öelda, aga ehitaja arvab praegu, et septembris peaks asjaga valmis saama,» ütles Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmann. Eelmise aasta septembris alanud kapitaalremondi käigus muudetakse Viru tänav jalakäijate tänavaks: sõidutee ja kõnniteed viiakse ühele tasapinnale ning Viru väljaku poolne ots ehitatakse täielikult ümber.

Seal jääb autodele alles vaid kitsas sissesõidutee, mille paremas servas on taksopeatus, vasakul pool aga parkimiskohad lilleostjatele. «Tõenäoliselt saavad lillemüüjate kliendid siin parkimiskella alusel lühiajaliselt parkida. Seda korraldab transpordiamet,» ütles Valdmann. Lilleputkade ette enam autoga sõita ei saa, sest tänav suletakse postidega. Ühe posti saab vajadusel maa sisse lasta, nii et sõidukid näiteks hommikustel teenindustundidel või eriloa alusel ka muul ajal vanalinna sisse pääseksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles